HARTWERKERS

Hartwerkers….  een reis van hoofd naar hart!

Waarom Hartwerkers

 

 

  • Hartwerkers hebben een heilzame werking op mensen

De ervaring leert dat Hartwerkers een heilzame werking op mensen hebben. Zij bieden een warme plek waar mensen welkom zijn en Iedereen wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. Voor vele mensen blijkt het een verademing zichzelf te kunnen zijn bij de Hartwerkers en daardoor weer dichter bij hun gevoel te komen.

De mensen die voor het eerst met de Hartwerkers in aanraking komen zijn blij; ze helpen een medemens met een beperking. In werkelijkheid is het een wisselwerking. Zij worden zelf ook geholpen.

 

 

  • Hartwerkers kunnen een positieve beweging in de wereld teweegbrengen

Art loca gelooft in een samenleving waarin iedereen kan meedoen en Hartwerkers verdienen een plek in de die samenleving. Zij hebben iets heel bijzonders en waardevols toe te voegen aan onze maatschappij.

Door verbinding te zoeken met andere groepen kunnen Hartwerkers een voorbeeld zijn voor anderen en mensen laten zien hoe te leven en werken vanuit het hart.

HARTWERKERS AAN HET WERK

Hartwerkers….  een reis van hoofd naar hart! In deze drukke, snelle en veeleisende maatschappij draait ons hoofd overuren om alles bij te kunnen houden. Door dat vele denken raken we verwijderd van ons gevoel en wie we in wezen zijn. Soms zouden we graag ons hart willen volgen, maar hoe ga je van hoofd naar hart?

Hartwerkersdag met ABN-AMRO

Hartwerkersdag met ABN-AMRO

Hartwerkersdag met ABN-AMRO

Hartwerkersdag met ABN-AMRO

Een Hartwerkersdag..

Een Hartwerkersdag: Een bijzondere reis van hoofd naar hart.
In deze drukke, snelle en veeleisende maatschappij draait ons hoofd overuren om alles bij te kunnen houden. Door dat vele denken raken we verwijderd van ons gevoel en wie we in wezen zijn. Soms zouden we graag ons hart willen volgen, maar hoe ga je van hoofd naar hart?

Wij stellen u voor aan een bijzondere groep mensen die hierbij kunnen helpen: de Hartwerkers.Deze Hartwerkers zijn acteurs en artiesten, ook wel mensen met een verstandelijke beperking genoemd, die leven en werken vanuit het hart. Hartwerkers maken op hun eigenwijze, speelse en ontwapenende manier mensen blij en brengen hen weer in verbinding met hun gevoel. Zij kunnen anderen helpen, niet door wat ze presteren maar door wie zij zijn.

Art Loca streeft met de Hartwerkers naar een betere wereld waarin we zonder oordeel samen kunnen zijn.

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over hoeveel mensen met een beperking onze maatschappij kosten en wat ze nodig hebben. Steeds ligt de nadruk op de beperking. Art Loca wil echter laten zien dat deze “hart”werkende mensen ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Want leven vanuit je hart is immers een kwaliteit en geen beperking!

Om te bereiken dat zoveel mogelijk mensen kennis maken met Hartwerkers organiseren we Hartwerkersdagen waarbij zowel de Hartwerkers als de deelnemers, met behulp van theateroefeningen, hun kwaliteiten en talenten in kunnen zetten.

Om met meerdere mensen iets moois neer te zetten is het belangrijk dat je goed samenwerkt en elkaar vertrouwt. De Hartwerkers van Art Loca zijn als acteurs ervaringsdeskundigen. Zij leiden de Hartwerkersdagen, bijgestaan door professionele begeleiding

Het effect van een Hartwerkersdag..

Een Hartwerkersdag is breed inzetbaar. Bijvoorbeeld als Teambuilding..

Tijdens de Hartwerkersdag maken de deelnemers samen met de Hartwerkers een theatrale reis “Van Hoofd naar Hart”. Deze start bij de incheckbalie waar de deelnemers een koffer ontvangen waar hun “bagage” in kan. Gedurende de reis mag er steeds meer uit de koffer, want de Hartwerker reist licht!

Onder leiding van de Hartwerkers worden er theateroefeningen en improvisaties gedaan om hoofd en hart samen goed te laten functioneren. Uiteindelijk komen de deelnemers op hun bestemming aan, met in hun koffer…een hart van goud!

In de theaterworkshop wordt op een speelse manier aandacht besteed aan gedrag in samenwerking met anderen. De Hartwerkers leiden de dag en zorgen voor grappige en ook hartverwarmende momenten. Samen met de Hartwerkers worden er op het thema theateroefeningen en improvisaties gedaan en in groepjes korte voorstellingen gemaakt. Deze voorstellingen worden uiteindelijk voor elkaar gespeeld. Een hele leuke en positieve ervaring waarbij onvermoede talenten en capaciteiten naar boven komen.

De oefeningen en nabesprekingen bieden op een leuke manier inzicht in eigen gedrag en genoeg gespreksstof om over de thema’s na te praten.

Het thema van de Hartwerkersdag kan ook door u zelf ingebracht worden.

Duur van de Hartwerkersdag:   6 uur (tijden en dagen in overleg)

Kosten:   Informeer naar de prijs per deelnemer

Inclusief:   koffie, thee en lunch

De Hartwerkersdag  is geschikt voor minimaal 10 en maximaal 40 personen.

Als u denkt dat Hartwerkersdag  iets is voor uw organisatie, kunt u per email of telefonisch contact met ons opnemen. Wij beantwoorden dan telefonisch of tijdens een persoonlijke kennismaking uw beantwoorden.

Wij zijn een non-profit organisatie en maken geen winst op de door ons georganiseerde Hartwerkersdagen.

Ook een Hartwerkersdag inzetten..

Inhoud en tarief voor een Hartwerkersdag:

De kosten van een Hartwerkersdag in Almere bedragen kunt u opvragen. Wij hanteren een prijs per persoon.

De volgende kosten zijn daarbij inbegrepen :

  • Een 6 uur durend programma voor minimaal 10 en maximaal 40 deelnemers
  • Zeer ervaren Hartwerkers en begeleiders
  • Materiaal voor de Hartwerkersdag (geluidsinstallatie, muziek, koffers, etc)
  • Een foto van de Hartwerkersdag  die na afloop aan de organisatie wordt gedoneerd
  • Ongelimiteerde telefonische ondersteuning (voor en na de Hartwerkersdag)
  • Koffie, thee en lunch

 

De Hartwerkersdagen worden uitgevoerd in:

De Blauwe Reiger
De Steiger 77
1351 AE Almere

 

Een Hartwerkersdag op de eigen locate kan ook in overleg evenals het inbrengen van een eigen thema.

 

Hartwerkers is een concept van Art Loca. Art Loca is een non-profit organisatie en maken geen winst op de door ons georganiseerde Hartwerkersdagen.

Boek vandaag nog een Hartwerkersdag of contact ons voor meer info..

Boek hier een Hartwerkersdag

 

een reis van hoofd naar hart!

SUPER LEUK ALS JE ONS VOLGT ONS OP SOCIAL MEDIA!

Contact Hartwerkers

 

Contact Hartwerkers

Hartwerkers
De Steiger 77
1351 AE   Almere

Contactpersoon: Mieke van Dijk
Telefoonnummer: 036-5252843

KvK 50873571
Copyright © 2020 Hartwerkers

Hartwerkers
De Steiger 77
1351 AE   Almere
miekevandijk@artloca.nl

Stel je vraag of schrijf je in voor een Hartwerkersdag!