HET LES PROGRAMMA

Les Programma

In het gebouw biedt Art loca diverse vormen van arbeidsmatige en niet-arbeidsmatige dagbesteding zoals:

*Theater 
Het maken van meerdere voorstellingen per jaar onder begeleiding van een regisseur. De voorstellingen worden zowel in het eigen theater als op locatie gespeeld.
Ook is het mogelijk om als licht -en geluidsassistent mee te werken bij de theatergroep of de band

*Zang- en muziek 
Bij zang en muzieklessen lessen ligt de nadruk op samenspel, techniek, algemene muzikale en instrumentale vorming en performance.

*Dans
Bij onze danslessen staat plezier en lekker in beweging zijn voorop. Blij genieten van de muziek, de ritmes en je bewegingen tijdens de groeps en/of individuele lessen.

*Bandvorming -The Funky Friday Band:
Repeteren als band, leren zingen, rappen en het bespelen van instrumenten onder begeleiding van artiesten.
De band treedt meerdere keren per jaar op.
Je hoeft geen noten te kunnen lezen. Je leert instrumenten bespelen, samenwerken en luisteren naar anderen. Bij ons staat plezier maken en beleven wat muziek te bieden heeft voorop.*Studioproductie (vrijdag)

Het gezamenlijk bedenken van eigen songteksten, beats / instrumentals en deze opnemen. Voor de eigen producties worden ook videoclips gemaakt.

*Teken – en schildersatelier 
In het atelier leert men technieken en het werken met verschillende materialen. De schilderijen worden geëxposeerd en verkocht.

*Ambachtsatelier 
Het Ambachtsatelier bestaat momenteel uit 2 werkplaatsen. Een fiets- en een houtwerkplaats. In de werkplaatsen worden decors gemaakt voor het theater en spullen opgeknapt. Ook kleinere reparaties kunnen op verzoek worden uitgevoerd en tegen een kleine vergoeding. Met deze vergoeding kopen wij weer gereedschappen en materialen om onze werkplaats in stand te houden. Opgeknapte fietsen en meubels worden ter verkoop aangeboden.

*Kookgroep 
In de kookgroep leren cliënten zelfstandig eten bereiden, gezond en low budget. Naast het koken leren zij inkopen, schoonmaken en bedienen. Zij bespreken van te voren het te maken recept, welke door de begeleider uitgewerkt wordt in zowel tekst als beeld. Met het oog op de eetgelegenheid leren zij ook koken voor grote groepen.

Momenteel word er gewerkt aan een eetgelegenheid op de begane grond in het pand waar tegen een klein bedrag een maaltijd genuttigd kan worden. De eetgelegenheid moet een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten maar ook activiteiten met elkaar gaan ondernemen.

Wil je weten wanneer er bepaalde activiteiten plaatsvinden of wil je je gelijk opgeven, laat het ons weten via het contactformulier.

Individuele begeleiding
Naast dagbesteding biedt Art Loca ook individuele begeleiding voor o.a. mensen met een verstandelijke beperking en autisme of met gedragsproblemen.

artloca_logo_final_cmyk

OVER ART LOCA

Stichting Art Loca in Almere. Een fijne plek waar muziek, creativiteit, podiumkunst en persoonlijke en artistieke ontwikkeling voor mensen met èn zonder beperking helemaal voorop staat. Wil je meer weten klik hier.

VOOR WIE

Iedereen met een WMO of WLZ indicatie kan zich aanmelden bij Art Loca voor dagbesteding. Lees meer via deze link.

KOOKGROEP

Gezamenlijk een heerlijke maaltijd klaarmaken in onze keuken en vervolgens samen opeten! Onze kookgroep helpt je jouw culinaire kwaliteiten te ontwikkelen! Meer weten? Volg deze link.

THEATER PROJECT 2017

Bij de theaterlessen ontwikkelen onze clienten hun muzikale en acteertalenten onder leiding van professionele regisseurs en  artiesten. Lees meer.

Art Loca staat voor persoonlijke en artistieke ontwikkeling voor mensen met en zonder beperking, en staat voor:

 

R

ART

Art, kunst als middel en kunst als doel.
R

LOVE

Love, Liefde staat voor de mens en liefde staat voor het vak.
R

EN CARE

Care, staat voor zorg en zorgvuldigheid.